Mogelijkheden

Wat kunnen we voor u betekenen

En wat kunt u zelf

Bij Noord Solar Drachten zijn er meerdere mogelijkheden om u te kunnen voorzien van zonnepanelen. Wij kunnen u volledig van dienst zijn, maar ook is er voor de handige doe-het-zelver een optie om alleen de materialen aan te schaffen.

Mocht u niet vertrouwen dat u het zelf goed zult afhandelen, geen zorgen. Wij beschikken over fantastische installateurs die uw dak op de juiste manier helpen aan zonnepanelen. Na het schouwen zal er meestal 1 dag nodig zijn om het af te ronden. Heeft u verder nog vragen, stel ze gerust via ons contactformulier.

Bekijk hieronder voor meer informatie

Wat kunt u verwachten

Mogelijkheden met zonnepanelen

Meer rendement

Het rendement van zonnepanelen bewijst hoe winstgevend een investering in een zonne-installatie kan zijn. Door een lagere aanschafprijs en een hogere opbrengst, is het aanschaffen van zonnepanelen in de laatste jaren een stuk aantrekkelijker geworden.

Het huidige rendement van zonnepanelen is te vergelijken met een rente van 6% op een spaarrekening. Dit maakt het lucratief om uw spaargeld te investeren in een zonne-installatie, in plaats van dat uw spaargeld op uw spaarrekening laat staan. Daarbij is het uiteraard goed voor het milieu, u verduurzaamt en zorgt voor een lagere CO2 uitstoot. 

Particulieren 0% BTW vanaf 2023

U kunt als particulier de BTW van uw investering in de  zonnepanelen terugvragen. Het gaat hierbij om de 21% Btw die u betaald over de materiaal- en installatiekosten. U wordt hierbij gezien als ondernemer. Dit betekent dat u de BTW over de investering mag terugvragen. De btw over de opgewekte stroom moet wel betaald worden. Echter zijn die kosten relatief laag, omdat u hiermee valt onder de kleine ondernemersregeling. Deze Btw hoeft u in de aankomende jaren niet te betalen, mits u de juiste route volgt. Tijdens dit traject zullen wij u hiermee kosteloos helpen.

Saldering

De salderingsregeling werkt als volgt: aan het eind van het jaar mag u de stroom die de zonnepanelen hebben opgewekt, aftrekken van de stroom die u dat jaar hebt verbruikt.

Na 2021 gaat dit eventueel veranderen naar een terugleversubsidie. Die terugleversubsidie is een vergoeding voor de stroom die aan het elektriciteitsnet wordt teruggeleverd. Voordat dit ingevoerd wordt komt er een overgangsregeling voor iedereen die al zonnepanelen heeft. Als u wilt profiteren van deze overgangsregeling zult u de zonnepanelen nog op tijd moeten aanschaffen.  

Doe het zelf

Bent u zelf erg handig en bent u op zoek naar een firma waar u uw materiaal kunt inkopen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij leveren de volledige installatiematerialen bij u aan huis of op de zaak voor de doe-het-zelvers. De installatie en het plaatsen kunt u dan zelf op een door u gekozen moment uitvoeren. 

Voor de prijsopgave kunt u door middel van het contactformulier het vakje ‘doe het zelf’ aanklikken. Ook even aangeven om hoe veel panelen het gaat.